Veel vragen voor AZ Delta

© “Veel nabestaanden zijn onzeker en wensen duidelijkheid”, stelt Kristien Beuselinck, woordvoerder van AZ Delta. (Fot
Redactie KW

Bij AZ Delta, campus Menen, kwamen zaterdagochtend ongeveer dertig vragen binnen over het dossier van de Wevelgemse diaken die ervan verdacht wordt meervoudige moord te hebben gepleegd. Het ziekenhuis stelde uitzonderlijk de ombudsdienst op zaterdagochtend open om iedereen van de nodige informatie te voorzien.

Vrijdag en zaterdagochtend verwerkte het voormalige Heilig Hartziekenhuis in Menen al een vijftigtal vragen. “De mensen komen langs, telefoneren of sturen een e-mail. Ze zijn allemaal op zoek naar meer informatie”, aldus Kristien Beuselinck, woordvoerster bij AZ Delta.

Volgens het parket zou de 57-jarige diaken tussen begin de jaren tachtig en 2011 verschillende mensen hebben gedood. De vragen zijn dan ook gerelateerd aan mensen die in die periode zijn overleden in het ziekenhuis.

“We verwijzen hun door naar de ombudsdienst en die kan dan twee zaken doen. Ze kunnen met hun huisarts doorheen het medisch dossier gaan. Dat is de normale wettelijke procedure. Maar we kunnen hen ook nog, indien mogelijk, in contact brengen met de arts die indertijd verantwoordelijk was voor de patiënt”, duidt Beuselinck. “Veel nabestaanden zijn onzeker en wensen duidelijkheid.”

Door de vele vragen besliste AZ Delta de ombudsdienst zaterdag open te houden tot 17 uur, in plaats van 13 uur. Volgende week, vanaf dinsdag, zal de dienst ook permanent bemand worden door twee personen, telkens tussen 9 uur en 12 uur, en 13 uur en 17 uur.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier