Vandalisme vastgesteld aan Geboorteplekje in Zwevegem

© GVZ
Redactie KW

Het in november ingehuldigde Geboorteplekje in Zwevegem-Knokke is blijkbaar de favoriete feestplaats geworden van enkele jongeren.

Het Geboorteplekje werd aangelegd in het Lettenhofpark in de omgeving van de sportterreinen in Zwevegem-Knokke. Het bestaat uit een stuk van een grote inlandse eik, waarop vier borden in plexi-glas gemonteerd werden met daarop de namen van alle 262 jongens en meisjes uit Groot-Zwevegem die in 2015 geboren zijn. Daarrond kwam er een zitbank. Het geheel situeert zich op een heel rustige en afgelegen plaats midden in het groen.

Paneel omgekeerd gehangen

Nu blijkt dat jongeren het plaatsje ontdekt hebben en er onlangs een feestje bouwden. Getuige daarvan is het afval, bestaande uit vooral lege bierblikjes, dat er te vinden is. De jongeren amuseerden zich blijkbaar ook met het beschadigen van de geboortezuil. Zo werden er een flink aantal etiketten van bierflesjes op gekleefd en slaagde men erin een paneel met namen erop los te maken en op zijn kop terug te hangen. De feiten werden in het weekend opgemerkt door cineast Marc Desmet, die op voorbereiding was om op deze locatie nog wat afsluitende opnames te maken voor de film Opa. Hij verwittigde het gemeentebestuur, dat klacht indiende wegens vandalisme.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier