Vandalen viseren wandelaarshut in Izegem: afbraak dreigt

© GF
Philippe Verhaest

De wandelaarshut langs het kanaal Roeselare-Leie is de laatste tijd het mikpunt van vandalen. De stad Izegem en Waterwegen en Zeekanaal willen de hut daarom ook afbreken.

De wandelaarshut is de afgelopen weken weer meermaals het mikpunt van vandalen geweest. De hut werd in 2002 door Westtoer geïnstalleerd om wandelaars en fietsers een rustplaats langs het jaagpad te geven, maar kreunt al ettelijke jaren onder vandalisme. In 2009 werd het infobord al verwijderd en moest Westtoer graffiti aanpakken.

“Recent contacteerde Waterwegen en Zeekanaal Westtoer om de staat van de hut aan te klagen”, zegt toerismeschepen Kurt Himpe (N-VA). “Er is schade toegebracht aan het dak, de planken van de zitbank zijn afgerukt en op de hele houten constructie staan opnieuw tal van ongepaste opschriften. Zo kan het echt niet verder.”

Vandalen viseren wandelaarshut in Izegem: afbraak dreigt
© GF

De stad zorgde al voor een intensiever politietoezicht. “Maar dat schrikt de vandalen niet af. Westtoer wil de hut wel herstellen, maar we stellen ons vraagtekens over het nut. W&Z wil ze afbreken en ook wij als stad zien de hut liever verdwijnen.”

Westtoer bekijkt de mogelijkheid om er een picknickbank in duurzaam materiaal te plaatsen. “Indien dit niet op korte termijn mogelijk is, zal de stad Izegem bekijken om er een dergelijke accommodatie te plaatsen, in het kader van de realisatie van de trage wegverbinding op Wandel op de Mandel, aan de overkant van het kanaal. Die plannen kunnen eventueel in samenwerking met Westtoer of de provincie gebeuren.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier