Vandalen viseren Brugse studente in Gent: vijzen zorgen voor geplofte autobanden

De vijzen werden heel erg strategisch rond de banden gelegd. © TLG
Redactie KW

Vandalen hebben afgelopen weekend tientallen vijzen rond de banden van een geparkeerde wagen gelegd. Amber Vanbossel vertrok nietsvermoedend en reed zo over de vijzen. Het gevolg: platte banden.

Een Brugse studente die op kot zit in Gent begrijpt er niets van. Amber Vanbossel (23) wou zondagmorgen vertrekken met de wagen van haar stiefvader. Plots weerklonk een luide knal. Eén van de banden was geploft. Dat bleek geen toeval te zijn, want een vandaal had voor en achter alle banden van de wagen meerdere vijzen gelegd. “Hier begrijp ik echt niets van”, zegt Amber.

De studente gebruikte afgelopen weekend uitzonderlijk de wagen van haar stiefvader. Die stond geparkeerd voor de deur van haar kot in de Karel Van Hulthemstraat in Gent. Toen ze zondagmorgen wou vertrekken, ging het dus mis. “Er zaten zo’n zes vijzen in mijn banden”, zegt ze. “Eén ervan is helemaal plat. Sowieso moet de wagen getakeld worden en zal ik twee nieuwe banden moeten kopen. En op de koop toe stond ik voor een garage geparkeerd omdat de auto niet meer kon rijden. Daardoor kreeg ik nog een boete ook.”

Geen vijanden

De vijzen werden heel erg strategisch rond de banden gelegd. Hoe Amber ook zou wegrijden, de vijzen zouden in haar banden belanden. Maar wie haar dat precies wou lappen, blijft ook voor haar een groot vraagteken. “Ik heb helemaal geen vijanden. Ik heb er geen idee van”, zegt ze. “Ben ik een willekeurig slachtoffer of wist iemand dat ik met die wagen reed en wilde die me persoonlijk treffen? Hoe dan ook: ik vind het een heel erg laffe daad.”

Eén van de banden was geploft door de vijzen.
Eén van de banden was geploft door de vijzen.© TLG

De jonge vrouw is van plan om een klacht in te dienen bij de politie. Ze hoopt dan ook dat camerabeelden haar meer duidelijkheid zullen brengen over de identiteit van de vandaal.

(TLG)

Amberhttps://www.facebook.com/amber.vanbosselhttps://www.facebook.comFacebook1

DELEN AUB
REGIO VERLORENKOST/KAREL VAN HULTHEMSTRAAT.
iemand heeft vijzen aan mijn banden gelegd. Alle banden naar de…

Geplaatst door Amber Vanbossel op Zondag 5 augustus 2018

rich1.0https://www.facebook.com/amber.vanbossel/posts/10217365943604322552

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier