Vandalen vernielen autoruiten van koppel uit Zeebrugge

Redactie KW

De man des huizes merkte de vandalenstreek op toen hij vrijdagochtend naar zijn voertuig ging kijken.

Laurent Audenaert (76) en zijn echtgenote Anita Compernolle (66) parkeren hun wagen steevast in de Sint-Christianastraat in Zeebrugge. Het gepensioneerd koppel woont even verderop in een appartement langs de Kustlaan. Vrijdagochtend schrokken ze zich een ongeluk toen ze merkten dat drie ruiten van hun wagen werden ingeslagen. In de wagen zelf lagen glasscherven van bierflesjes. “Het was echt schrikken toen ik mijn wagen zo zag staan”, getuigt Laurent.

Uit navraag in de buurt bleek al snel dat een getuige even na middernacht alles zag gebeuren. “Blijkbaar stond een groepje mensen al een hele tijd rond mijn wagen bier te drinken. Die man zag ze staan en zag hoe twee mannen mijn ruiten insloegen. Toen hij kwam kijken, waren de daders al gevlucht”, zucht Laurent.

Klacht ingediend

De schade aan het voertuig is groot. Het koppel diende klacht in bij de politie en hoopt dat de daders alsnog gevat worden. Al hebben ze zelf weinig hoop. “Dit is sowieso een financiële tegenslag. De verzekering heeft al laten weten niet tussenbeide te komen”, besluit Laurent. Het koppel diende een klacht in. De politie onderzoekt de zaak.

(MM – Foto MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier