Vandalen steken voorband rolwagen lek in Oostende

Vandalen staken de voorband van een elektrische rolwagen lek in Oostende © FRO
Redactie KW

Vandalen hebben woensdagavond, in de Honoré Borgerstraat te Oostende, de voorband van een elektrische rolwagen lek gestoken.

De rolwagen behoort toe aan Mireille Rassaert (42). Ze heeft de neurologische aandoening fibromyalgie en kan maar moeilijk stappen. “Na een trauma, zestien jaar geleden, kreeg ik het moeilijk aan mijn spieren en gewrichten. Ik werd ook al geopereerd aan mijn rug, maar heb sindsdien leren leven met mijn handicaps. Met mijn elektrische rolwagen kon ik me toch nog verplaatsen en zelfs inkopen doen”, vertelt Mireille.

Vermoedens

Woensdagavond was Mireille op bezoek bij haar vriend Pascal Delie in de Honoré Borgerstraat. “Ik zet de rolwagen altijd afgesloten voor de deur, want er is weinig plaats in de gang. ‘s Nachts zetten we de rolwagen dan wel binnen”, legt Mireille uit. Groot was de verbazing toen bleek dat iemand, wellicht met een scherp voorwerp, een gat in het voorwiel van de rolwagen had gemaakt. “We hebben een vermoeden wie het gedaan heeft en hebben dat ook meegegeven aan de politie die ter plaatse kwam om een proces-verbaal op te maken. Ik word wel vaker gepest en uitgelachen. Mensen kunnen wreed zijn, ook tegenover een gehandicapte. Gelukkig kan ik nu honderd procent rekenen op Pascal. We zijn twee handen op één buik en zouden graag trouwen”, aldus Mireille. (FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier