Vandalen steken kleedkamer Ter Linde in brand

Philippe Allard stelde vast dat de kleedkamer door de brand onbruikbaar is. © SLW
Redactie KW

Campus Ter Linde kreeg in het verleden al vaker het bezoek van vandalen die het op de kantine, de afsluiting of zoals nu op de kleedkamers van KSCT Menen gemunt hebben. Eén kleedkamer draagt duidelijk sporen van brandstichting, al kon het veel erger geweest zijn.

Toen terreinverzorger Daniel De Decker op kerstdag langsging op de terreinen van KSCT Menen in de Volkslaan, ontdekte hij dat vandalen er brand hadden gesticht. De deur van kleedkamer twee was deels zwartgeblakerd. Toen hij de kleedkamer binnenkwam, stelde Daniel vast dat de vloer helemaal zwart gekleurd was. De daders waren niet binnengedrongen maar deden wel pogingen om alles in de fik te steken.

Twee dagen later wist Philippe Allard, die terreinverzorger in stadion Vauban is, te vertellen dat de deur ondertussen vervangen is. Na een eerste inspectie blijken enkel kleedkamer twee en de kleedkamer van de scheidsrechters het doelwit te zijn geweest van de brandstichtende vandalen. “De tweede kleedkamer kunnen we in deze toestand niet gebruiken“, wijst Philippe op de schade. “De vloerbekleding van balaton moet helemaal vervangen worden en de muren moeten geschuurd. Het roet zit overal. Eigenlijk moet alles een flinke opknapbeurt krijgen.”

“Het roet zit overal, eigenlijk moet alles een flinke opknapbeurt krijgen” – Philippe Allard, terreinverzorger

De kleedkamer van de scheidsrechters is er minder erg aan toe, in beide gevallen hebben vandalen een brandende substantie door het kantelraampje gegooid. Het is duidelijk dat het veel erger kon geweest zijn, gelukkig ging het volledige kleedkamercomplex niet in de vlammen op. Maar er is duidelijk sprake van kwaad opzet.

Afsluiting is stuk

Hoe het precies in zijn werk ging werd nog niet vastgesteld. “Je kan die raampjes makkelijk met een koevoet openen. Het is opnieuw een geval van vandalisme. Momenteel heeft de politie geen spoor van mogelijke daders. Campus Ter Linde werd in het verleden al herhaaldelijk het slachtoffer van vandalisme en inbraken. Twee jaar geleden dienden de deuren van de kantine vernieuwd te worden na een inbraak.

“De politie raadt ons aan om de slagboom aan de Volkslaan altijd neer te laten als er geen activiteit is en camera’s te installeren die daadwerkelijk opnames maken zodat we indringers met kwade bedoelingen kunnen identificeren”, zegt terreinverzorger Philippe. “Kijk, je kan van zowat alle kanten het uitgestrekte terrein binnen. De lage afsluiting achteraan is op verschillende plaatsen stuk, de haag aan de zijde van het woonzorgcentrum is onderbroken: je kan er overal doorheen. Zelfs de hoge afsluiting verhindert niet dat mensen met slechte bedoelingen binnen kunnen.”

(Stefaan Lernout)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier