Vandalen spuiten graffiti op advocatenkantoor en Mercedesgarage in Jabbeke

© TLG
Redactie KW

Vandalen hebben opnieuw op verschillende plaatsen graffiti gespoten in Jabbeke. Vooral het advocatenkantoor Baert-Lefever kreeg ervan langs. Daar werd een zijmuur beklad en de omheining kapot geknipt. “Geen idee door wie”, klinkt het.

De vandaal die maandagnacht graffiti spoot op het advocatenkantoor Baert-Lefever in de Constant Permekelaan in Jabbeke is duidelijk niet geslaagd voor spelling. ‘Fuck the police. Blouw’ (sic), staat er in grote zwarte en blauwe letters op de witte zijmuur te lezen. Ook de omheining even verderop werd grotendeels kapot geknipt. Is de boodschap aan de advocaten gericht of vergiste de vandaal zich van gebouw, want het politiekantoor is maar even verderop. “Ik heb er echt geen idee van”, zegt advocaat Franky Baert. “Wij krijgen in onze job wel eens met kwade mensen te maken, maar dit gaat te ver. We zullen de muur opnieuw moeten schilderen en de omheining herstellen.”

Camera’s

Het is bovendien niet de eerste keer dat het advocatenkantoor geviseerd wordt. Vijf jaar geleden werd al eens een bougie door de autoruit geschoten op oudejaarsavond. En een jaartje later schoot een onbekende een bougie door het raam van het kantoor. “Ik denk er nu toch serieus over na om hier camera’s te plaatsen“, zegt meester Baert.

Afgelopen weekend sloeg een vandaal ook al toe met graffiti in de Gistelsteenweg in Jabbeke. Daar werd op de deur van de Mercedes Benz-garage Cools in zwarte letters ‘Fuck’ geschreven. Die zien er weliswaar iets ‘artistieker’ uit dan het geschrift op het advocatenkantoor. Op een muur van de burelen van de garage werd bovendien ook een oranje krul gespoten. “Pas drie maanden geleden werd die muur opnieuw geschilderd”, klinkt het in de garage. “We hebben er geen idee van wie zich met zoiets bezig houdt.”

Nog geen verdachte

In beide gevallen werd de politie Kouter verwittigd. Zij startten een onderzoek, maar er is momenteel geen verdachte. In augustus werd Jabbeke al eens geplaagd door een graffiti-artiest. Die plaatste toen op verschillende plaatsen een tag. Opvallend: de meeste werden toen in oranje verf gespoten, dezelfde kleur als nu op de muur van de garage werd gebruikt. “Maar of er een verband is, is momenteel nog niet duidelijk”, aldus de politie.

(TLG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier