Vandalen laten beledigingen achter op verkeersbord aan Kortrijkse skatebowl

Het bord aan de rand van de Kortrijkse skatebowl wordt maandag nog vervangen. © LM
Olaf Verhaeghe

Aan de oevers van de Leie, vlakbij de skatebowl in Kortrijk werd een verkeersbord een tijdje terug door onbekende vandalen aangepakt. Los van de vele aangebrachte stickers, springt vooral de ‘uitgezonderd negers’ in het oog. Schepen van Mobiliteit Weydts liet het bord onmiddellijk weghalen.

Wie achter het bekladden van het verkeersbord aan de Kortrijkse skatebowl zit, is voorlopig onduidelijk, maar vast staat dat iemand het weinig gepaste ‘negers’ op het bordje schreef. Oorspronkelijk verwijzend naar de zwarte inwoners van de landen ten zuiden van de Sahara in Afrika, heeft de term een uitgesproken negatieve connotatie. ‘Neger’ wordt dan ook door heel wat mensen als een scheldwoord of belediging ervaren.

Schepen van Mobiliteit, Axel Weydts (sp.a) die zich bevoegd ziet over de verkeersaanduidingen in de stad, vindt het vandalisme alvast ontoelaatbaar. “Dit kan uiteraard niet”, reageert hij. “Ik zal het bord dan ook onmiddellijk, vandaag (maandag, red.) nog weg laten nemen. Er komt zo snel mogelijk een nieuw bord in de plaats.”

Tegen 14 uur maandagmiddag was het bord al verdwenen en vervangen. “Minder dan een half uur nadat we erop gewezen werden”, stelde schepen nog. “Met dank aan de topmedewerkers van onze stad.”

Vandalen laten beledigingen achter op verkeersbord aan Kortrijkse skatebowl

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier