Vandalen gooien in Brugge ruit van 86-jarige vrouw aan diggelen

Redactie KW

De 86-jarige bewoonster merkte de streek op toen ze ‘s morgens de gordijnen wilde openen

De vandalen sloegen zaterdagnacht toe in de Brugse Calvariebergstraat. Met een hard voorwerp sloegen ze de voorruit van een rijhuisje in. Onderaan sloegen ze zo een groot gat uit de ruit. De 86-jarige bewoonster merkte de streek op toen ze ‘s morgens de gordijnen wilde openen. “Het lag vol glas”, zegt ze. “Ik was even buiten mezelf. In shock bijna.”

De vrouw belde de politie, al gebeurde dat niet meteen. “Ik was zo kwaad dat ik zelfs het nummer van de politie even niet meer wist“, zegt ze. “Ik moest eerst even bekomen voor ik kon bellen. Al snel kwamen er twee politiemannen. En het moet gezegd: die waren ongelofelijk vriendelijk.”

De politie verwittigde de brandweer en die kwamen het gat in het raam met een houten paneel dichtmaken. De tachtiger moet momenteel dan ook een deel van haar uitzicht en lichtinval missen. “Uiteraard is het niet leuk om op zo’n houten paneel te kijken”, zegt ze. “Maar ik probeer het positieve er in te zien. Als ze in het midden van de ruit hadden geslagen dan moest het helemaal toe getimmerd worden. En dat is nu nog niet het geval.”

Het slachtoffer vermoedt dat de vandalen zondagmorgen vroeg rond 5 uur toesloegen. Toen werd ze namelijk wakker door lawaai. “Maar ik kwam uit mijn slaap en kon het niet thuis brengen”, zegt ze. “Ik slaap ook aan de andere kant van het huis. Maar ik had nooit gedacht dat op dat moment net iemand mijn voorruit had ingeslagen.”

Het gaat wel om puur vandalisme, want ingebroken werd er niet. “Ik begrijp niet waarom iemand dat zou willen doen”, zegt ze. “Ik woon hier al bijna vijftig jaar. Op mijn oude dag heb ik zo’n dingen echt niet meer nodig. Dat is nu een heel geregel met de verzekering. Ik heb een mager pensioen en zal nu sowieso de franchise moeten betalen. Bovendien zal het wel nog een hele tijd duren vooraleer het ook effectief hersteld zal zijn. Vind met deze dagen maar eens snel een aannemer.”

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier