Vandalen besmeuren woning van Brugse burgemeester

© JVM
Redactie KW

De Brugse burgemeester Renaat Landuyt (sp.a) is afgelopen nacht het slachtoffer geworden van vandalen. Maandagochtend trof hij een dreigende boodschap aan op zijn gevel. Ook langs de Gistelsesteenweg werd een boodschap aan de burgemeester gericht.

Met graffiti spoten de daders: ‘Renaat, stop fuck my way’ op de woning van de burgervader. “Een actie die fel te betreuren valt. De tekst is alvast niet politiek maar wel beschadigend en dus wel politiek schadelijk. Het geeft een zeer ongemakkelijk gevoel”, aldus Landuyt.

Vandalen besmeuren woning van Brugse burgemeester
© MM

De burgemeester schoot deze ochtend in alle vroegte zelf in actie en schilderde zijn gevel zelf deels proper. Het is nog onduidelijk wie er achter de boodschap zit. “Al komt het zeker bedreigend over”, zegt Renaat Landuyt. Ook in het verleden werd hij al meermaals het slachtoffer van gelijkaardige feiten.

Ook langs de Gistelsesteenweg in Brugge bekladden onbekenden een huis met graffiti. De niet mis te verstane boodschap op de rolluiken van een woning werd maandagvoormiddag meteen verwijderd. Wie achter de anti-campagne zit, is niet bekend.

Vandalen besmeuren woning van Brugse burgemeester
© JVM

(MM/JVM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier