Vandaal trekt ruim tien deurbellen van de muur in Sint-Michiels

De precieze beweegreden van de dader blijft vooralsnog onduidelijk. © TLG
Redactie KW

Een vandaal viseerde opnieuw de Spoorwegstraat in Sint-Michiels. Hij trok er meer dan tien deurbellen van de muren. De politie onderzoekt de zaak. “Het is hier bijna elk weekend van dat”, zegt bewoonster Ana Felipe.

Vijf maanden nadat een vandaal een twintigtal woningen langs de Spoorwegstraat in Sint-Michiels “brandmerkte”, was het afgelopen weekend weer prijs. Dit keer werden de deurbellen van meer dan tien woningen afgerukt. Onder de slachtoffers zaten ook dit keer mensen die door de eerste vandaal geviseerd werden. De politie werd verwittigd en is een onderzoek gestart. “Er zijn bij ons meer dan tien meldingen binnen gekomen”, klinkt het.

Kloppen, want de bel doet het niet

De precieze beweegreden blijft vooralsnog onduidelijk. “Ik begrijp er echt niets van. Wie haalt daar nu zijn plezier uit?”, zegt Peter Rotsaert. Hij woont in de straat en bij hem is het momenteel ook “kloppen, want de bel doet het niet. Peter werd vrijdagnacht rond 2 uur even wakker door de deurbel. “Het is te zeggen: Mijn vrouw hoorde die en maakte me wakker. Maar ik ben uiteindelijk niet gaan kijken. Ik dacht aan een kwajongensstreek omdat het daarna stil bleef.”

De bewoners in de straat in kwestie zijn dan ook al wat gewoon. Want vijf maanden geleden liet een vandaal al een behoorlijke ravage achter. Toen werden namelijk twintig gevels met een brander bewerkt. Daardoor smolt bijvoorbeeld het plastic van de rolluiken. En ook auto’s, brievenbussen en houten voordeuren werden ‘gebrandmerkt’.

Er worden hier regelmatig dingen vernield, altijd aan dezelfde kant van de straat

Toen was ook Ana Felipe tussen de slachtoffers. Een deel van het zadel van één van haar fietsen werd toen verbrand. En ook nu deelt ze in de klappen, want haar deurbel werd ook weggenomen. “Ik hoorde ‘s nachts een knal”, zegt ze. “Die vandaal had blijkbaar de zijspiegel van de wagen van mijn buurvrouw afgestampt. Ik ging buiten kijken en kon hem nog even in de verte zien. Het leek me een jongeman, maar hij was al aan het weglopen.”

Elk weekend problemen in de straat

Volgens Ana zijn er zowat elk weekend problemen in de straat. “Er worden hier regelmatig dingen vernield”, zegt ze. “Het is ook altijd aan dezelfde kant van de straat. Ik ben dan ook bijna zeker dat het telkens om dezelfde dader gaat. Het is hem duidelijk enkel en alleen te doen om andere mensen miserie te berokkenen.”

Ook Peter kan verschillende feiten van vandalisme opnoemen. Vijf maanden geleden werd het rolluik van zijn vader – die twee huizen verderop woont – verbrand. “En mijn deurbel werd ook al eens afgetrokken. Maar toen vond ik die verderop in de straat. Nu lijkt ze toch definitief verdwenen.”

(TLG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier