Vandaal gooit steen door achterruit van oldtimer in Beselare

Redactie KW

Tijdens de nacht van 8 op 9 augustus deed Dimitry Carlier een onaangename ontdekking : de achterruit van zijn oldtimer die hij geparkeerd had in de Molenhoeklaan in Beselare, lag aan diggelen.

“Vrijdagavond ben ik de Chiro enkele uren gaan helpen met de organisatie van Bezemrock in Beselare”, vertelt Dimitry Carlier, die in de Drie Beloftenstraat in Geluveld woont. “Ik had mijn auto – een oldtimer BMW E30 318 – geparkeerd in de Molenhoekstraat, vlakbij de oude ingang van de sporthal. Ik was rond drie uur ‘s morgens nog een trui gaan halen en toen ik een half uur later terug keerde, reed er iemand voorbij met de fiets en die zei me dat de achterruit ingegooid was.”

Politie

Dimitry had zijn wagen geparkeerd naast wat bouwafval met blokken cement. Een van die blokken belandde in de oldtimer. “Ik heb meteen de politie gebeld”, legt Dimitry uit. “Eerst zeiden ze dat ze zouden komen, maar toen ik na een tijd wachten in de regen nog eens belde, zeiden ze dat ze gebeld hadden om te zeggen dat ze niet meer zouden komen.” De politie vroeg hem om de volgende morgen met de wagen naar het politiekantoor te gaan, ze hadden foto’s nodig.

Intussen had Dimitry zijn ouders gebeld om te vragen of ze de wagen wilden ophalen. “We zijn dan zaterdagvoormiddag naar de politie gereden met de steen nog in de wagen. Daar namen ze enkele foto’s en deden we aangifte. Ondertussen vernam ik niks meer van de politie.”

(DL)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier