Vandaal die banden lek stak op parking AZ Sint-Lucas zit in de cel

Redactie KW

De man die eerdere deze maand de banden van zeven wagens lek stak op de parking van het AZ Sint-Lucasziekenhuis in Brugge zit in de cel.

Het gaat om dezelfde man die er maandagnacht in een sms mee dreigde de woning van een Brugse advocate in brand te steken. De man, Dominic D. (56), stak ook de banden van haar wagen lek. De raadkamer in Brugge heeft de aanhouding van D. vrijdagochtend bevestigd en met een maand verlengd. Er werd ook een gerechtspsychiater aangesteld om hem te onderzoeken.

“Mijn cliënt is drankverslaafd en kampt met psychische problemen”, stelt advocaat Karel Simaey. “Maar hij beseft dat hij zwaar over de schreef is gegaan en schaamt zich diep. Hij hoort niet thuis in de gevangenis en we zullen dan ook ijverenvoor een opname in een psychiatrisch ziekenhuis.”

Naam stond in bericht

Dominic D. bedreigde de advocate die als voorlopig bewindvoerder zijn financiën beheert. “Hij was gefrustreerd omdat hij al zijn leefgeld aan drank had gespendeerd en geen extra geld kreeg”, aldus meester Simaey. D. werd na de bedreigingen aangehouden. Hij had zijn naam immers in het bericht geplaatst. Uit de verhoren is gebleken dat hij ook verantwoordelijk is voor de lek gestoken banden op de parking van het AZ Sint-Jan. Hij is bij het gerecht gekend voor brandstichting.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier