Vandaal bekrast gloednieuwe wagen van barman van jeugdhuis in Torhout

28/11/16 om 10:33 - Bijgewerkt om 10:25

Een vandaal heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag de auto van Torhoutenaar Janne Lips (22) bekrast.

Vandaal bekrast gloednieuwe wagen van barman van jeugdhuis in Torhout

Torhoutenaar Janne Lips komt al sinds zijn vijftiende naar het Torhoutse jeugdhuis, dat in februari van Closjard naar De Troubadour werd omgedoopt. Hij is de broer van jeugdhuis-voorzitter Wouter Lips en maakt zelf ook deel uit van het bestuur. Als bestuurslid zet hij zich geregeld vrijwillig in als barman en afgelopen vrijdag was dit niet anders. "Toen ik na de opkuis in mijn wagen stapte op de nabijgelegen parking Deprez zag ik nog niet wat er gebeurd was", zucht Janne.

"Voor 5.000 euro schade"

"Het was immers nog donker. Maar toen ik de volgende ochtend naar mijn auto stapte stelde ik de schade vast. De volledige voor- en passagierskant van mijn auto was bekrast. Het ging om diepe krassen tot op het metaal. Ik heb mijn wagen, een Mazda CX 5, amper twee maanden geleden gekocht. Een splinternieuw exemplaar. Ik heb nog geen bestek kunnen laten opmaken, maar ik schat dat er zeker voor 5.000 euro schade is. En mijn verzekering komt hier helaas niet in tussenbeide."

Wie verantwoordelijk is voor de laffe vandalenstreek weet Janne niet. "Ik heb geen flauw idee. Wellicht had ik gewoon dikke pech. Ik heb via via vernomen dat er die nacht ook op de parking in de Hoedemakersstraat een wagen bekrast werd." Janne Lips, die aan de kost komt als freelance klank- en lichttechnieker, plaatste foto's van zijn bekraste wagen op Facebook in een poging getuigen te vinden. "Ik heb ook al een klacht ingediend bij de politie. Hopelijk hebben ze de dader snel te pakken."

Wie iets gezien heeft of meer informatie heeft kan Janne bereiken via Jannelips@msn.com.

(AFr - Foto MVN)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!