Van moord verdachte moeder uit Zwevegem blijft in de cel

11/07/17 om 15:42 - Bijgewerkt om 15:40

De moeder uit Zwevegem in wiens huis op 15 maart het levenloze lichaam van haar acht jaar oude zoontje Ferre werd gevonden, blijft in de cel. De raadkamer van Kortrijk heeft haar aanhouding met twee maanden verlengd.

Van moord verdachte moeder uit Zwevegem blijft in de cel

Het lichaam van de achtjarige Ferre Dewerchin werd op 15 maart gevonden in de woonkamer van het huis van zijn moeder in de Minister Alfred de Taeyestraat in Zwevegem. Het was moeder Ann V. (43) zelf die de hulpdiensten had verwittigd omdat haar zoontje geen teken van leven meer gaf. Bij aankomst sloeg het medische team echter meteen alarm bij de politie omdat het mogelijk om een verdacht overlijden ging. Het hele huis was bovendien een wanordelijke boel en er lagen overal flessen ether in het huis. De vrouw, die lang als verpleegster werkte maar al een tijd werkloos was, gaf ook toe dat ze verslaafd was aan het middel. Uit de lijkschouwing bleek al snel dat het jongetje overleed aan de gevolgen van een dodelijke hoeveelheid ether. Of hij het middel zelf innam of dat het door zijn moeder toegediend werd, is niet duidelijk. Ann V. blijft nu nog minstens twee maanden opgesloten in de gevangenis van Brugge. Ze nam ondertussen een andere advocaat onder de arm.

(LK)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!