Valse bommelder uit Roeselare is minderjarige jongen

© Foto Jos
Redactie KW

De politiediensten RIHO en de federale politie rukten woensdagnamiddag massaal uit naar de Burgerschool in de Kattenstraat in Roeselare nadat ze via een mail een bommelding binnen kregen. Intussen is een minderjarige jongen opgepakt.


© Foto Jos

De politie had een mail gekregen met daarin de melding dat er een bom zou ontploffen in de Burgerschool in Roeselare. De mail was ondertekend met Al Qaida. De politie organiseerde meteen een evacuatie. “Er waren op dat moment nog een vijftigtal mensen aanwezig. Het ging om enkele leerlingen en personeel”, vertelt commissaris Rudy Cracco. “We hebben iedereen meteen geëvacueerd. Gelukkig kwam de melding op een woensdagmiddag.”

De volledige school werd onderzocht, onder meer met getrainde honden die op zoek gingen naar explosieven. Nadat alles werd doorzocht werd de actie iets voor 16 uur opgeheven.

Gerecht en lokale en federale politie wendden meteen alle technische middelen aan om de bommelder op te sporen. Die kon in de late namiddag worden gevonden én geïdentificeerd. Het gaat om een minderjarige allochtone jongen uit Roeselare. Hij bekende spontaan de feiten. De jongen werd van zijn vrijheid beroofd. Hij wordt deze namiddag bij de Kortrijkse onderzoeksrechter voorgeleid, die over zijn verdere lot zal beslissen.

(Jos/JPT/Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier