Vader van Dimitri Delsael: “Ik zie hem nog even graag”

© BELGA
Redactie KW

Op het assisenproces over de regenputmoord hebben de ouders van Dimitri Delsael (36) hun getuigenis afgelegd. De vader van de beschuldigde denkt dat zijn zoon ontploft is tijdens een ruzie met Laurie Aelgoet (25). De beschuldigde kan nog steeds rekenen op de steun van zijn ouders.

Volgens Roland Delsael kampt zijn zoon met een groot schuldgevoel. “Als je hem kent, dan zie je dat aan hem. Dimi is zoals ik, zelf krop ik ook alles op. Over emoties werd bij ons thuis niet gesproken.” Over de feiten wordt bij de bezoeken in de gevangenis dan ook weinig gesproken. “Ik heb hem wel eens gezegd dat hij beter nog eens met zijn vuist tegen de muur had geslagen.”

De beschuldigde werd door zijn ouders omschreven als een normale, rustige jongen. “Ik zie hem nog altijd even graag. Hij is zeker nog welkom bij ons. Ik denk dat hij ontploft is en dat de schuld een beetje bij alle twee ligt.” De moeder van Delsael is dezelfde mening toegedaan. “Hij is mijn zoon en ik laat hem niet vallen. Ik ben bereid om hem nog in huis te nemen.”

Zijn familie had volgens mijn oma een slechte reputatie, maar bij Dimitri heb ik nooit enige agressie gemerkt

De ex-partners van Dimitri Delsael schetsten ook een overwegend positief beeld. “Hij was behulpzaam en vriendelijk. Ik heb absoluut geen negatieve dingen over hem te zeggen. Ik heb nooit miserie of confrontaties meegemaakt”, vertelde een jeugdliefde. Zijn volgende vriendin bevestigde die getuigenis. “Zijn familie had volgens mijn oma een slechte reputatie, maar bij Dimitri heb ik nooit enige agressie gemerkt. Hij was niet jaloers, maar ik gaf daar ook geen aanleiding voor.”

De relatie met Marieke Leeman eindigde na acht jaar wel in mineur. Voor de vrouw was het definitief over toen Delsael haar bedroog met zijn latere echtgenote Vicky Storm. “Ik was in de bowling en hij wilde dat ik naar huis kwam. Waarschijnlijk wilde hij dat het nog goedkwam. Ik wilde daar blijven en dan heeft hij me naar buiten gesleurd. Ik ga dat nooit vergeten. Het kwam terug naar boven, toen ik van deze feiten hoorde.”

Volgens een bevriend koppel was Laurie Aelgoet bang van de beschuldigde. “In het ziekenhuis heeft ze me kort voor haar dood veel verteld. Hij dreef haar altijd in een hoekje en hield haar tegen als ze wilde weggaan“, aldus Stefanie Simoens. De getuige vertelde zelfs aan Delsael dat het slachtoffer een einde wilde maken aan de relatie. “Hij reageerde heel emotioneel en zei dat hij niet zonder haar zou kunnen leven. Laurie wilde trouwens enkel in het ziekenhuis met hem praten, want daar was Dimi wel rustig.”

Peter De Buck merkte af en toe blauwe plekken op bij het slachtoffer. “Ik dacht dat hij ze toch soms eens stevig vasthad, maar ik heb dat zelf nooit gezien of gehoord.” Van de jaloerse uitbarstingen van de beschuldigde was de man wel getuige. “Hij kon al op zijn paard zitten, als een man nog maar naar Laurie keek. Hij ging dan zelfs zijn vuist bovenhalen, maar ik heb hem nooit zien vechten.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier