Vader uit Wervik terroriseerde jarenlang zijn vrouw en drie kinderen

15/09/16 om 12:00 - Bijgewerkt om 12:00

Abdulah M. (54), een Tjseteen die in Wervik woont; verscheen aangehouden omdat hij zijn partner en zijn drie minderjarige kinderen volgens het openbaar ministerie lange tijd zou hebben geterroriseerd.

Vader uit Wervik terroriseerde jarenlang zijn vrouw en drie kinderen

De feiten waarvoor de man nu moet terechtstaan speelden zich af in de periode tussen 17 april 2009 en 28 mei 2016. Volgens het openbaar ministerie sloeg de beklaagde zijn partner en kinderen regelmatig. Zijn partner liep daarbij zelfs een armbreuk op.

De man werd al eerder voorwaarden opgelegd, die hij prompt naast zich neerlegde. Toen zijn oudste dochter van nu 17 jaar klacht wilde neerleggen werd ze bedreigd, zodat ze er uiteindelijk van af zag. Uiteindelijk ging het koppel uit elkaar en toen begon de man het gezin te belagen door het uiten van bedreigingen, het voortdurend aanbellen en door te bonken op de deur die daardoor beschadigd werd.

Het openbaar ministerie vond de feiten dermate ernstig dat ze een zware effectieve straf vordert voor de man. De partner van de beklaagde zei alleen maar te willen dat de hele miserie ophoudt.

Advocaat van de beklaagde, meester Dieter Deltour, zei niet tegen het dossier te willen pleiten, maar hij wilde toch een en ander nuanceren. "Mijn cliënt is niet zo slecht als hij wordt voorgesteld", klonk het. "Hij moest toen het koppel een eerste keer uit elkaar ging door een diep dal, ook psychisch. Mijn cliënt vindt familie zeer belangrijk en hij had het zeer moeilijk met de westerse cultuur op het vlak van gezag."

De verdediging vroeg de man niet effectief naar de cel te sturen, maar hem strikte voorwaarden op te leggen. "Mijn cliënt beseft dat hij zeker een tijd zijn kinderen niet meer zal kunnen zien, maar is bereid de opgelegde voorwaarden na te leven." zo besloot de verdediging. Vonnis op 20 oktober. "

(HV)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!