Uitbaters vragen biervatvandalen om zich te melden… en krijgen er zelfs meer dan gevraagd

Mark Monbaliu en Steven Meulenaere hebben een pop-updorp opgericht. (Foto MD)
Jeroen Laseure

Als de drank is in de man, is de wijsheid in de kan, zo luidt een spreekwoord. In Poperinge kunnen ze er van meespreken, zo bewijst dit toch wel grappig nieuwsfeitje.

Vorige week woensdag werd er wat afgehesen tijdens de wedstrijd Zweden-België, die in Poperinge ook op groot scherm te volgen was in Petit Pop-Up, het lokale supportersdorp. Al eindigde het enigszins in mineur voor de uitbaters. “Iemand vond het nodig om de twee tapkranen binnen in Hotel Belfort te openen”, vertelt Mark Monbaliu. “Daardoor waren twee vaten bier gewoon leeggelopen.” De organisatoren lanceerden een oproep op Facebook waarin ze de daders opriepen zich te gaan aanmelden. Zo niet, zouden ze naar de politie stappen.

Briefje met excuses

De volgende dag al kreeg hun oproep gehoor. “Twee jonge gasten zijn zich komen verontschuldigen”, zegt Mark. “Ze hadden zelfs een brief geschreven om hun excuses aan te bieden. Blijkbaar wilden ze allebei nog een laatste pint drinken en besloten ze die zelf te tappen. Ze moeten zo dronken geweest zijn dat ze de tapkraan daarna niet meer dicht kregen. We zullen de vaten bier vergoeden en daarmee is voor ons de zaak afgesloten. Hun grootste straf was dat ze zich zelf zijn moeten komen aangeven bij ons.”

Opmerkelijk en heerlijk detail echter: even later kregen de uitbaters nóg eens telefoon, van twee anderen. “Ze wisten niet meer zo goed wat ze uitgespookt hadden die nacht en vroegen of zij de daders waren,” lacht Mark.

(JL – Foto MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier