Uitbater van tabakswinkel uit Koksijde slachtoffer van homejacking

Redactie KW

Een uitbater van een tabakswinkel is vrijdagavond slachtoffer geworden van een homejacking. Dat meldt het parket van Veurne. Mogelijk werd hij gevolgd van zijn tabakswinkel in Adinkerke naar zijn huis in de Bauwenslaan in Koksijde.

De uitbater van de tabakswinkel was nog maar net thuisgekomen aan zijn woning. Mogelijk werd hij gevolgd. Toen de zoon even later, omstreeks 19.30 uur, een wandeling wilde maken met de hond en de deur opende, stormden vier à vijf mannen met bivaksmutsen het huis binnen.

De zoon, zijn moeder en vader werden met geweld overmeesterd, gekneveld en vastgebonden met kabelbinders. Een van de mannen had ook een vuurwapen bij zich. De zoon kreeg verschillende schoppen en slagen tegen zijn hoofd en romp. Zijn moeder werd onder bedreiging van pepperspray gedwongen om de kluis met geld van de winkel te openen. De daders namen zo een aanzienlijk bedrag van enkele duizenden euro’s en ponden en een dure halsketting mee.

Toen de bende op de vlucht sloeg, werden de hulpdiensten verwittigd. Die snelden ter plaatse en brachten de zwaargewonde zoon over naar het ziekenhuis. Hij verkeerde niet in levensgevaar. Zijn moeder werd ook overgebracht ter verzorging omdat ze pepperspray in haar ogen kreeg. De vader des huizes bleef vermoedelijk ongedeerd. De recherche van de lokale politie Westkust heeft een onderzoek ingesteld, maar voorlopig is er geen spoor naar de daders, die Frans spraken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier