Uitbater afgebrande parenclub in Leffinge krijgt celstraf voor belagen verzekeraar

Redactie KW

De uitbater van de afgebrande parenclub The Cruiser in Leffinge heeft in de Brugse rechtbank vijf maanden effectieve celstraf gekregen voor de hardnekkige belaging een Oostendse verzekeraar.

Begin november 2013 verwoestte een felle brand de pas geopende parenclub The Cruiser langs de Torhoutsesteenweg in Leffinge. Het onderzoek wees uit dat de brand accidenteel ontstond door oververhitting van isolatiemateriaal. Uitbater Mario E. (42) en zijn vrouw hadden 70.000 euro geïnvesteerd in de renovatie van het pand.

Hun woede en ontgoocheling waren dan ook groot toen bleek dat hun verzekeraar de schade niet wou dekken omdat er nog geen brandverzekeringspolis was afgesloten. Volgens Oostendenaar Mario E. had hij nochtans kort voor de opening van de club van het verzekeringskantoor een mondeling bevestiging gekregen voor een voorlopige dekking, maar de Oostendse verzekeraar veegde die bewering van tafel. Gefrustreerd over de gang van zaken besloot Mario E. het recht in eigen handen te nemen.

Hij begon een ware kruistocht tegen het Oostendse verzekeringskantoor. Niet alleen via Facebook, maar ook met een groot paneel langs de weg waarop hij de verzekeraar een bedrieger noemde. De verzekeraar pikte dit niet en stapte naar de rechtbank, waar hij dinsdag aan het langste einde trok en een symbolische euro schadevergoeding kreeg toegekend. E. liep eerder al veroordelingen op voor brandstichting, drugsdelicten en verkeersinbreuken.

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier