Uitbaatster Oostendse patisserie beroofd door sluwe dieven

Helen Quackelbeen voor haar patisserie. Links staat de zijdeur open. © Foto FRO
Redactie KW

Terwijl iemand Helen Quackelbeen in haar Oostendse patisserie aan de praat hield, roofde een ander uit haar bureautje onder andere haar iPad, bankkaart en een flinke som geld. “Het moeten toch kerels geweest zijn met veel lef. In die korte tijd hebben ze hun slag geslagen en mij in de miserie gestoken.”

Helen Quackelbeen baat sinds 1 juni 2015 Patisserie Christina uit, op de hoek van de Christinastraat en de Sebastiaanstraat in Oostende. Dinsdagmorgen 13 oktober werd ze het slachtoffer van een roofoverval. Onbekenden gingen aan de haal met haar iPad, bankkaart en een flinke som geld. De politie tast in het duister. Helen zou de ene man die in de winkel kwam zeker herkennen. De andere, de dief, heeft ze niet gezien.

Open deur

“Het was omstreeks 10.15 uur toen een vreemde man met zwart haar, bleek vel en lelijke tanden binnen kwam in de winkel”, vertelt Helen Quackelbeen. “Hij sprak gebroken Engels, stelde allerlei vragen over brood, drank, snoep en chocolade. Ik probeerde antwoord te geven op zijn vragen, had niet direct de indruk dat hij me wilde bezig houden. Nadat hij zonder iets te kopen, verdwenen was, wist ik beter.”

Een firma had net geleverd via de zijdeur aan de kant van de Sebastiaanstraat, die uitgeeft op een klein bureautje. “Die deur was opengebleven terwijl ik bezig was met het opstellen en verzenden van een e-mail via mijn iPad”, vertelt Helen Quackelbeen. “Ook toen de bel ging en ik naar de winkel ging.”

“Ik twijfelde even en dacht dat ik mijn iPad meegenomen had naar de winkel maar helaas, neen. Ik besefte meteen dat die gestolen was terwijl ik in de winkel aan het praten was”, gaat ze verder. “Erger nog, achter het bureautje is er een keukentje. Daar lag mijn handtas en ik merkte meteen dat de dief met alles verdwenen was : mijn identiteitskaart, mijn rijbewijs, mijn bankkaart en de ontvangsten van zondag en maandag.”

“Serieus de kluts kwijt”

“Ik was er serieus de kluts van kwijt en het duurde wel even voor ik de politie heb gebeld”, zegt ze. “De politie is niet gekomen. Ik moest zelf naar het politiebureau gaan om klacht neer te leggen. Ze gaven me de raad om in het vervolg nog beter op te letten en mijn deur niet te laten open staan. En direct de 101 op te bellen in plaats van de 70.11.11.”

“Ik besef dat ik onvoorzichtig geweest ben maar het moeten toch kerels geweest zijn met veel lef. Meer dan een halve minuut heeft het allemaal niet geduurd, maar in die korte tijd hebben ze toch hun slag geslagen en mij in de miserie gestoken.” (FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier