Uit de hand gelopen wandeling met hond doet veertiger uit Westrozebeke de das om

Redactie KW

De man van 45 uit Westrozebeke stond niet voor het eerst voor de rechter en moet nu ook effectief naar de gevangenis.

Gerdi P. (45) uit Westrozebeke werd op 21 december 2015 veroordeeld tot zes maanden cel en een boete van 1.200 euro, alle twee effectief voor vernieling en dat in staat van wettelijke herhaling. De man tekende verzet aan tegen het vonnis. Zijn verdediging zei dat haar cliënt veel spijt heeft over wat er gebeurde. De beklaagde wordt momenteel psychiatrisch behandeld en heeft ook vast werk. Met andere woorden, volgens de verdediging is haar cliënt op de goede weg, en er werd gepleit voor een werkstraf gezien de man door zijn verleden geen uitstel meer kan krijgen. De rechter behield echter het eerder uitgesproken vonnis.

Ruzie om een hond

De beklaagde moest echter nog voor een tweede zaak verschijnen. Dit keer voor woonstschennis, het vernielen van een omheining, het uiten van bedreigingen en het toebrengen van slagen en verwondingen. De beklaagde en het slachtoffer waren eerst nog samen op café geweest, en later ging de beklaagde wandelen met zijn hond. Toen hij passeerde aan het huis van het slachtoffer begon diens hond geweldig tekeer te gaan, waarop het slachtoffer aan de beklaagde vroeg aan de andere kant van de straat te wandelen. Gerdi P. weigerde en zei dat hij op het openbaar domein mocht lopen waar hij wilde. Een banaal feit, dat vooral door het alcoholgebruik ontaardde.

Het openbaar ministerie benadrukte dat de beklaagde al vier keer werd veroordeeld door de politierechter en evenveel keer correctioneel, en daarom een effectieve celstraf vorderde. De verdediging gaf de feiten toe maar haalde ook aan dat het slachtoffer niet vrij van zonden was. De beklaagde kreeg acht maanden cel en een boete van 600 euro allerwege effectief.

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier