Twintiger verkrachtte zijn minderjarige vriendin nadat die uit een instelling was weggelopen

28/06/16 om 17:23 - Bijgewerkt om 17:23

De correctionele rechtbank van Kortrijk heeft dinsdag een man van 24 veroordeeld tot een effectieve celstraf van twee jaar.

Twintiger verkrachtte zijn minderjarige vriendin nadat die uit een instelling was weggelopen

Hij verkrachtte zijn minderjarige vriendin, toen die weggelopen was uit een instelling. Omdat de man verstek liet gaan, werd de onmiddellijke aanhouding bevolen.

Op 25 april vorig jaar liep het vijftienjarige meisje weg uit de instelling waar ze verbleef. Ze ging naar haar toenmalig vriendje, een twintiger uit Waregem. Toen ze terug naar de instelling ging, vertelde ze dat ze verkracht werd door haar vriendje. Die ontkende vanaf het begin alles ten stelligste. Er werd wel dna van de man teruggevonden bij het slachtoffer.

"Alles wijst erop dat het meisje tegen haar wil seks had. Ze probeerde ook te ontsnappen, maar moest vaststellen dat ze opgesloten zat", zei de openbare aanklager.

De verkrachting werd bewezen geacht. De twintiger krijgt twee jaar cel. Hij wordt vijf jaar uit zijn burgerrechten ontzet. De man kwam niet opdagen tijdens het proces. Omdat hij ook geregeld van woonplaats verandert, sprak de strafrechter de onmiddellijke aanhouding uit.

(BELGA)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!