Twintiger uit Tielt riskeert werkstraf na dollemansrit in Marialoop

Fietsenhersteller Eddy Lannoo. (Foto Luc)
Redactie KW

Op 27 december 2015 moesten fietsenhandelaar Eddy Lannoo (57) en zoon Seppe (19) springen voor hun leven toen Brandon V. hen met zijn wagen probeerde omver te rijden.

Tijdens de eindejaarsperiode van 2015 hoorden Eddy en zijn zoon Seppe aan de rotonde op de Marialoopplaats, waar Eddy zijn fietsenhandel heeft, veel lawaai en gierende banden. Toen Seppe naar buiten liep om te zien wat er gaande was, zag hij een automobilist als een gek tekeergaan. Toen Brandon V. Seppe opmerkte, gaf hij plankgas en reed op het voetpad zijn richting uit.

“Ik zag wat er gaande was en liep ook naar buiten”, vertelt Eddy. “De automobilist remde, stapte uit, probeerde me te slaan en nam een busje traangas uit zijn koffer. Hij kroop in zijn wagen en stoof opnieuw onze richting uit. Een bewust manoeuvre. Dat zorgde voor een akelig gevoel. Hij miste rakelings de benzinepompen en wij konden wegspringen en bleven gelukkig ongedeerd.”

Eddy en Seppe zakten niet naar het proces op de rechtbank in Kortrijk af en vroegen dan ook geen schadevergoeding. “We bleven ongedeerd en dat was voor ons het voornaamste”, vindt Eddy. “We waren blij dat het achter de rug was.” Brandon V. kwam zich wél voor de rechter verantwoorden. Poging doodslag, zo luidt de kwalificatie.

Al moest het openbaar ministerie schoorvoetend toegeven dat er weinig elementen waren die konden bewijzen dat de jongeman uit Tielt echt de bedoeling had Eddy en Seppe Lannoo te doden. Hij toonde zich bereid een werkstraf uit te voeren of zich aan strenge voorwaarden te houden. Uitspraak op 29 maart. (LSI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier