Twintiger uit Menen krijgt 30 maanden celstraf omdat hij zijn eigen grootouders afperst

Redactie KW

Een twintiger uit Menen heeft woensdag van de Kortrijkse strafrechter een effectieve celstraf van 30 maanden gekregen. De jongeman perste zijn grootouders, bij wie hij inwoont, af. Hij bedreigde hen ook en vernielde de fiets van zijn opa.

Begin september trok S.V. (24) opnieuw in bij zijn grootouders. Hij vroeg hen geregeld om geld en ze moesten hem overal heen brengen. Weigerden ze dat, dan werden ze bedreigd. “Op een keer gooide hij een volle kop koffie tegen de muur aan diggelen. Een andere keer vernielde hij de fiets van zijn opa”, schetste de openbare aanklager.

Omdat de slachtoffers van hogere leeftijd zijn, hield de rechtbank rekening met verzwarende omstandigheden. De slachtoffers verklaarden zelf dat ze al zeker 400 euro hebben gegeven aan hun kleinzoon. Zelf beweert hij dat hij het geld altijd op een vriendelijke manier vraagt en hen er uitvoerig voor bedankt.

S.V. werd in oktober nog veroordeeld tot een jaar cel voor slagen aan zijn grootouders. Voor de nieuwe feiten krijgt hij een gevangenisstraf van 30 maanden en 1.200 euro boete. Omdat hij verstek liet gaan, werd zijn onmiddelijke aanhouding bevolen.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier