Twintiger uit Kortemark naar cel voor poging tot doodslag op collega-dief

Redactie KW

De correctionele rechtbank van Veurne heeft een 25-jarige man uit Kortemark tot vier jaar effectieve celstraf veroordeeld voor een poging tot doodslag in Diksmuide.

Kevin S. deelde zware klappen uit met een Engelse sleutel. Dader en slachtoffer waren samen op dievenpad. Het Openbaar Ministerie had vijf jaar geëist.

Kevin S. en Kevin V. dachten op 18 februari hun slag te slaan in Diksmuide. Zo ging S. aan de haal met een fiets, maar werd hij achternagezeten door de eigenaar. Met zijn Engelse sleutel slaagde hij erin om zijn achtervolger af te schrikken. Even later kregen de dieven het echter met elkaar aan de stok.

Gefilmd door camera bij uitvaartcentrum

S. sloeg en stampte zijn slachtoffer. Hij deelde ook zware klappen uit met zijn Engelse sleutel. Op de camerabeelden van een uitvaartcentrum in de buurt was te zien hoe de beklaagde het bewusteloze slachtoffer naar een steegje sleepte. Kevin V. hield aan de aanval zeven gebroken ribben en een ingedeukte wervel over. Beide betrokkenen hadden stevig gedronken op het moment van de feiten.

De beklaagde was niet aan zijn proefstuk toe. Vrijdag moest hij zich nog voor de strafrechter verantwoorden voor twee andere vechtpartijen.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier