Twintiger uit Izegem tekent verzet aan tegen 40 maanden cel voor poging tot doodslag

Redactie KW

J.G. (21) uit Izegem werd in mei bij verstek veroordeeld tot 40 maanden effectieve gevangenisstraf voor poging tot doodslag. Hij tekende verzet aan tegen dat vonnis. Maandag kwam hij zich verantwoorden op de correctionele rechtbank van Kortrijk.

De jongeman sloeg zijn voormalige vriendin in de nacht van 18 op 19 november met een ijzeren staaf. De vrouw had sinds 2010 een relatie met de man, maar in augustus 2014 maakte ze daar een einde aan. De man bleef echter contact opnemen en in november stemde de vrouw ermee in om nog een laatste keer af te spreken.

Een arts stelde verwondingen aan op en rond de hals. De geneesheer sprak van levensbedreigende verwondingen. “Door druk op bepaalde zenuwen kon de vrouw hartritmestoornissen krijgen, die de dood tot gevolg konden hebben”, schreef hij in zijn verslag. Toch ontkent de veroordeelde man dat hij het slachtoffer heeft proberen wurgen. Hij geeft wel toe dat er klappen gevallen zijn.

Hysterie bij doorzoeken van gsm

Volgens zijn raadsman zijn er tal van tegenstrijdigheden in de houding van het slachtoffer doorheen het dossier. “De schermutseling is begonnen als een afweren van de hysterie die bij het slachtoffer ontstond toen mijn cliënt haar gsm doorzocht”, stelde hij. Het slachtoffer, dat niet op de hoogte was van het aangetekend verzet, was afwezig op de zitting en kon hier bijgevolg niet op repliceren.

Het openbaar ministerie vraagt bevestiging van het verstekvonnis. Volgens de procureur spreken de objectieve vaststellingen van de agenten en de medische attesten voor zich. Bovendien pleegde de man de geweldfeiten amper een maand nadat hij veroordeeld was tot 1 jaar met uitstel voor zedenfeiten.

Uitspraak op 29 september.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier