Twintiger uit Izegem krijgt veertig maanden effectief voor poging tot doodslag

Redactie KW

De correctionele rechtbank van Kortrijk heeft J.G. (22) uit Izegem dinsdag bij verstek veroordeeld tot veertig maanden effectieve gevangenisstraf voor poging tot doodslag. Hij sloeg zijn toenmalige vriendin met een ijzeren staaf en probeerde haar te wurgen.

Het slachtoffer had sinds 2010 een relatie met de beklaagde. Ze hebben samen twee kindjes. Terwijl ze samenwoonden, kreeg de vrouw geregeld klappen, met uitzondering van de periodes van zwangerschap. In augustus 2014 ging het slachtoffer weg bij haar toenmalige vriend. Maar hij bleef contact met haar opnemen, met de vraag om nog één keer af te spreken. Op 19 november 2014 ging ze op dat verzoek in.

Gevlucht tijdens de boodschappen

Het ging mis toen J.G. op de gsm van zijn ex berichten van haar nieuwe vriend ontdekte. Hij probeerde haar te wurgen en sloeg haar met een ijzeren staaf. Daarbij liep ze volgens het deskundigenverslag levensbedreigende verwondingen op. Toen de twee na de feiten samen boodschappen gingen doen, wist de vrouw weg te vluchten.

Het openbaar ministerie vorderde een celstraf van 5 jaar, omdat de beklaagde in staat van wettelijke herhaling verkeert. De rechtbank legde de man uiteindelijk 40 maanden effectieve gevangenisstraf op.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier