Twintiger uit Izegem krijgt 18 maanden voor bezit en verspreiding kinderporno

Redactie KW

De correctionele rechtbank van Kortrijk heeft een twintiger uit Izegem dinsdag veroordeeld tot 18 maanden cel en een boete van 3.000 euro, beide voor de helft effectief.

Via internetonderzoek kwam men het IP-adres van de beklaagde op het spoor. Bij een huiszoeking werden zijn computers in beslag genomen. Speurders troffen er in november 2012 een 900-tal beelden aan, van heel jonge meisjes, peuters en baby’s. De beklaagde werd toen op het matje geroepen bij de rechter, maar beweerde dat hij geen interesse meer had in kinderen.

In mei 2014 vond zijn moeder echter foto’s op de computer van zijn zus. Hij beweerde toen dat hij toevallig op de website terechtgekomen was. In juni 2014 werd hij opnieuw betrapt, toen op zijn gsm foto’s aangetroffen werden.

Verdediging vraagt milde straf

Volgens het deskundigenverslag minimaliseert de man zijn seksuele problematiek. “Hij moet worden opgevolgd”, stelde de gerechtspsychiater. Toch vroeg de verdediging om een milde straf. De beklaagde zelf kwam echter niet opdagen.

De man is veroordeeld tot 18 maanden cel, waarvan 9 effectief en een geldboete van 3.000 euro, de helft met uitstel. Hij wordt ook vijf jaar uit zijn burgerrechten ontzet.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier