Twintiger uit Brugge krijgt milde straf voor gewapende overval op nachtwinkel

Redactie KW

Een 22-jarige Bruggeling is door de correctionele rechtbank van Brugge veroordeeld tot een voorwaardelijke werkstraf van 150 uur voor een gewapende overval van een nachtwinkel.

Dat is een milde straf, want tijdens de vorige zitting vorderde de procureur een effectieve gevangenisstraf van 18 maanden. Op 13 november 2015 viel Laurens V. nachtwinkel Guru Foods in Sint-Michiels binnen en bedreigde de uitbater met een mes. De beklaagde ging ervandoor met sigaretten, drank en cash geld. Volgens de uitbater van de nachtwinkel bedreigde V. hem bij het buitengaan ook met de dood.

“Zelfmoordpoging ondernomen”

Tijdens een schermutseling na de overval verloor V. zijn rugzak. Hierdoor kon de politie de dader identificeren. “Mijn cliënt zat in een heel moeilijke periode en had geld nodig”, sprak zijn advocate tijdens de vorige zitting. “Hij dreigde uit zijn huis gezet te worden en was ten einde raad. Enkele dagen na de overval ondernam hij zelfs een zelfmoordpoging. Hij is zich bewust van de ernst van de feiten. Ik zou dan ook enige mildheid willen vragen en een werkstraf vragen.”

Ook V. zelf betuigde zijn spijt en beloofde zijn leven te beteren. Al tijdens de vorige zitting liet de rechter uitschijnen akkoord te zullen gaan met een werkstraf. Deze ochtend kreeg Laurens V. het definitieve vonnis te horen. Als hij zich niet aan zijn opgelegde voorwaarden houdt, riskeert hij wel één jaar effectieve gevangenisstraf.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier