Twintiger slaat baby bijna dood omdat hij niet gestoord wil worden tijdens FIFA

Redactie KW

De raadkamer besliste om Bram L. nog twee maanden in de cel te houden.

In september sloeg Bram L. (21) uit Westende hun zoontje bijna dood. Maar enkele maanden later gaat de moeder van het jongetje hem alweer bezoeken in de gevangenis. Of de twee ook opnieuw een koppel vormen is niet duidelijk. Het slachtoffertje zelf werd ondertussen in een instelling geplaatst. “Het zou al heel wat beter met hem gaan”, zegt de advocaat van Bram L. “Al heeft hij natuurlijk nog heel intensieve zorgen nodig. En die kunnen geen van beide ouders blijkbaar geven.”

Bram L. zit in de cel omdat hij zijn zoontje van amper twee maanden oud tot vier keer toe gruwelijk mishandelde. De laatste keer gaf hij het jongetje een vuistslag omdat hij hem stoorde tijdens een spelletje FIFA. De baby liep een twaalfvoudige schedelbreuk op en zal de rest van zijn leven hersenschade hebben.

Goeie evolutie

De raadkamer besliste deze morgen om Bram L. twee maanden langer in de cel te houden. Volgens zijn advocaat gaat het beter met het baby’tje dan aanvankelijk gehoopt mocht worden. “Het gaat nu wel naar een instelling, want het is geplaatst“, zegt Mathieu Langerock. “Nu en dan moet het terug naar het ziekenhuis. Maar het heeft al een hele goeie evolutie gemaakt.”

Opvallend is dat de moeder van het jongetje de papa de gruweldaad lijkt vergeven te hebben. Zij verklaarde aanvankelijk nochtans dat ze dat nooit zou kunnen. Maar ondertussen gaat ze Bram L. toch bezoeken in de gevangenis.

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier