Twintiger riskeert twee jaar voor stevige rechtse op Grote Markt van Kortrijk

Redactie KW

Y.Z. (25) moest zich woensdag voor de correctionele rechtbank van Kortrijk verantwoorden voor opzettelijke slagen en verwondingen op de Grote Markt van Kortrijk.

Op 15 juni 2013 liep de man op de Grote Markt in Kortrijk. Hij ontmoette er B.V., een toevallige passant. De man werd aangesproken door Y.Z., omdat die dacht dat hij een jonge vrouw beledigd had. De dronken passant liep op Y.Z. af, die een rake vuistslag uitdeelde. B.V. viel achterover, op zijn achterhoofd. Het slachtoffer lag een tijdje in coma, maar zijn toestand verbeterde langzamerhand.

Het openbaar ministerie vroeg 2 jaar effectief. De verdediging stelt dat de slag pure zelfverdediging was. “Ik heb de man één keer geraakt, omdat ik me bedreigd voelde. Hij kwam met geheven vuisten op mij afgelopen. Helaas is hij op zijn hoofd terecht gekomen. Het was nooit de bedoeling om hem te verwonden“, zei Y.Z. zelf.

De beklaagde is geen onbekende voor het gerecht. Op 4 mei 2013 viel hij ook al enkele mensen aan. Toen sloeg hij met een lege glazen fles op de arm van een man. De twintiger heeft al een lijvig strafblad en verkeert in staat van wettelijke herhaling.

Vonnis op 29 juni.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier