Twintiger riskeert twee jaar cel voor reeks werkmateriaaldiefstallen

14/06/17 om 14:39 - Bijgewerkt om 14:38

Een 27-jarige man uit Moeskroen wordt door het Kortrijkse parket verantwoordelijk geacht voor 29 diefstallen van werkmateriaal en rugzakken van aannemers in Kortrijk en Wevelgem in de zomer van 2016. Omar M. riskeert een werkstraf van 280 uur of een celstraf van twee jaar.

Twintiger riskeert twee jaar cel voor reeks werkmateriaaldiefstallen

Omar M. wordt door het parket van Kortrijk verantwoordelijk geacht voor 29 diefstallen. © Archief

De twintiger van Algerijnse origine kon op 1 oktober vorig jaar in Wevelgem op heterdaad betrapt worden toen hij opnieuw in de bestelwagen van een aannemer wou toeslaan. De aannemer greep hem bij de kraag en stelde vast dat wat verderop een auto met draaiende motor klaar stond. In het voertuig lagen ook al twee boormachines. Een huiszoeking leverde twaalf werktuigen en gereedschapskoffers op.

Vaak had Omar M. het op klaarlichte dag op ongesloten bestelwagens van (tuin-)aannemers gemunt. Terwijl de aannemers aan de slag waren op hun werkplek, ging hij op zoek naar werkmateriaal of rugzakken. "Met de buit probeerde hij een inkomen te verwerven", aldus zijn advocaat. Ondanks afgelegde bekentenissen ontkende hij voor de rechter toch een heel aantal andere diefstallen. "Er heerste overal een plaag van werkmateriaaldiefstallen. Niet alles kan in zijn schoenen geschoven worden", stelde M's advocaat.

Ondertussen gaat Omar M. werken om geld te verdienen. Door eerdere veroordelingen kan hij niet meer op een voorwaardelijke celstraf rekenen. Vonnis op 20 september.

(LSi)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!