Twintiger gaf zich uit als 'manager' bij Club Brugge en liet meisjes gratis voor hem werken

06/10/16 om 17:17 - Bijgewerkt om 17:54

Het hof van beroep in Gent heeft de zaak rond een 24-jarige jongeman uit Zottegem die zich uitgaf als manager van Club Brugge moeten uitstellen. De psychiater is nog niet klaar met zijn rapport.

Twintiger gaf zich uit als 'manager' bij Club Brugge en liet meisjes gratis voor hem werken

De jongeman werkte in 2013 als vrijwilliger bij Club Brugge, maar deed zich naar de buitenwereld voor als manager voor "food & beverage". Hij kon drie meisjes overtuigen om voor hem te werken. Toen hun loon uitbleef, roken ze onraad. De man stuurde hen echter mailtjes onder de namen van onder meer van voorzitter Bart Verhaeghe en algemeen directeur Vincent Mannaert, om hen gerust te stellen.

In eerste aanleg kreeg de man een werkstraf van 150 uur en een boete van 600 euro. In beroep vraagt hij de vrijspraak op basis van artikel 71, de onweerstaanbare drang. Volgens zijn raadsman lijdt hij immers aan "pseudologia phantastica", iemand die zijn fantasiewereld voor werkelijkheid neemt. Bij tussenarrest stelde het hof van beroep een psychiater aan om hem te onderzoeken. Donderdag bleek dat het rapport nog niet klaar is en daarom werd de zaak uitgesteld naar 16 december.

(Belga)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!