Twintiger, die studente uit Ledegem verkrachtte na Aalst Carnaval, blijft onschuld volhouden

In het opsporingsprogramma 'Faroek' werden vorig jaar al beelden verspreid van die bewuste carnavalsnacht in Aalst. Daarop is te zien hoe een man een vrouw begeleidt naar het plaatselijke station. © VTM
Redactie KW

Een 26-jarige man uit Aalst ontkent ook in beroep een studente uit Ledegem te hebben verkracht tijdens Aalst Carnaval. In eerste aanleg kreeg de man 3 jaar cel, waarvan de helft met uitstel.

Alles gebeurde op 17 februari 2015. De 19-jarige studente uit Ledegem die op kot zat in Gent, bezocht met een aantal vrienden voor het eerst Aalst tijdens het carnavalsfeest. In de vroege ochtend raakte ze haar vrienden kwijt, waarop ze de weg vroeg aan een passant. Die beloofde haar te begeleiden naar het station. Volgens het meisje trok hij haar in een steegje, waar hij haar verkrachtte.

Maar de man uit Aalst beweert dat het meisje hem in het steegje trok en er spontaan en met toestemming seks had. Later diende het meisje klacht in, en werden de beelden van de camera’s aan het station van Aalst via het VTM-programma Faroek verspreid. Pas toen ging de jongen zich aangeven bij de politie, maar hij blijft erbij dat het meisje instemde met de seks. Advocaat Frank Scheerlinck, die zelf in de buurt naar school ging, begrijpt het niet. “Ze was voor het eerst in haar leven in Aalst, hoe zou zij dat steegje weten zijn? Zelf echte Aalstenaren weten dat niet zijn! ”

“Vreemd dat ze niet reageerde”

De advocaat van de jongen blijft het anderzijds vreemd vinden dat het meisje niet wegliep, of fysiek reageerde. “De angst heeft haar verlamd!”, klonk het aan de overzijde. In eerste aanleg kreeg de man 3 jaar cel, waarvan de helft met uitstel. Het openbaar ministerie vraagt de bevestiging.

Uitspraak op 10 mei.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier