Twintiger die ex-liefje en haar grootouders doodstak aangehouden

27/07/17 om 17:01 - Bijgewerkt om 17:52

De verdachte van de drievoudige moord in Moere is donderdagnamiddag aangehouden door de onderzoeksrechter. Dat bevestigt zijn advocate Amélie Van Belleghem. Alexander D. (25) bracht zijn 18-jarige ex-vriendin, haar grootmoeder en haar grootvader met messteken om het leven.

Twintiger die ex-liefje en haar grootouders doodstak aangehouden

De feiten speelden zich dinsdagavond af in een woning aan de Alfons Vanheestraat in Moere, een deelgemeente van Gistel. De vermoedelijke dader kon niet verkroppen dat zijn relatie met het 18-jarige meisje op de klippen was gelopen. De precieze omstandigheden van de steekpartij zijn nog niet bekend. De man uit Varsenare kon ontkomen en bleef bijna een hele dag voortvluchtig. Uiteindelijk werd hij rond 19 uur ingerekend in de Delhaize in het centrum van Oostende.

Alexander D. kon niet verkroppen dat zijn ex-liefje hem niet terugwilde.

Alexander D. kon niet verkroppen dat zijn ex-liefje hem niet terugwilde. © Facebook

De verdachte werd de hele ochtend verhoord door de politie van de zone Kouter. Daarna werd hij rond 14.30 uur voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Brugge. Bij dat verhoor was zoals gebruikelijk in moordzaken ook gerechtspsychiater Hans Hellebuyck aanwezig.

Na een verhoor van ongeveer twee uur besliste de onderzoeksrechter om Alexander D. aan te houden op verdenking van drie moorden. De verdachte zou zijn medewerking aan het onderzoek verlenen. "Het dossier betreft ernstige feiten. Het is dan ook des te belangrijker dat de geheimhouding van het onderzoek gerespecteerd wordt en de nodige discretie bewaard wordt", aldus meester Amélie Van Belleghem.

Enkele dagen geleden verspreidde de vermoedelijke dader een soort afscheidsboodschap via zijn YouTube-kanaal. In de video van maar liefst 27 minuten maakte hij duidelijk dat hij de relatiebreuk niet kon verwerken. "Ik hou van je. Je zal altijd in mijn hart zitten en ik zal altijd over je waken. Ook al weet ik dat je dat niet wil. Sorry dat ik je pijn heb gedaan. Het was de grootste fout in mijn leven."

Door het bericht werd gedacht dat de man zich mogelijk van het leven zou beroven. ""k weet dat je niet terugkomt. Het doet zoveel pijn. Ik zou liever nu dood gaan dan je volgende week te zien met iemand anders. Alle beloftes die ik maakte, gaan mee naar mijn graf."

De verdachte zal dinsdag in Brugge voor de raadkamer verschijnen. Dan zal beslist worden over zijn verdere aanhouding.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!