Tweede proces over groepsverkrachting in Oostende uitgesteld

Redactie KW

Een 18-jarige jongen moest zich maandagnamiddag voor de Brugse correctionele rechtbank verantwoorden voor zijn rol in de groepsverkrachting van een 17-jarig meisje in Oostende. De beklaagde was nog minderjarig op het moment van de feiten, maar werd uit handen gegeven door de jeugdrechter.

De groepsverkrachting dateert van 21 november 2015, maar kwam pas eind januari 2016 bij toeval aan het licht. Naar aanleiding van een foto waarop een minderjarige verdachte poseerde met een wapen, schakelde zijn school de politie in. Op het gsm-toestel van de verdachte werden vier filmpjes van de groepsverkrachting aangetroffen. De feiten werden onder invloed van alcohol gepleegd in een woning in Oostende. Het slachtoffer was het vriendinnetje van één van de daders.

Zieke advocate

De lokale politie van Oostende slaagde erin om alle betrokkenen te identificeren. Het ging om zeven personen van Iraakse origine. Vier meerderjarige verdachten belandden in de gevangenis. Op 7 november veroordeelde de Brugse correctionele rechtbank hen tot zeven jaar effectieve gevangenisstraf.

Eén van de minderjarige verdachten werd afgelopen zomer al uit handen gegeven door de jeugdrechter. Maandagnamiddag kon zijn advocate Nina Van Eeckhaut door ziekte niet aanwezig zijn. Meester Pieterjan Van Muysen vroeg daarom om de zaak uit te stellen, maar daar wilde de rechtbank niet van weten. Uiteindelijk werden de pleidooien na bemiddeling door de stafhouder alsnog uitgesteld naar 16 januari om 14 uur.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier