Tweede geval van methanolvergiftiging in Pulobar

29/06/17 om 08:58 - Bijgewerkt om 09:03

Er is een tweede slachtoffer met methanolvergiftiging opgedoken in de zaak rond Pulobar. Ook een vrouw die champagne dronk, blijkt na onderzoek sporen van methanol te dragen. Eerder stierf Sarah Palaisy (29) nadat ze in de trendy zomerbar wodka-sprite had gedronken.

Tweede geval van methanolvergiftiging in Pulobar

© Joke Couvreur

Donderdagavond 1 juni zette Sarah Palaisy (29) uit Diksmuide een stevig stapje in de wereld en belandde ze met haar vriend, met wie ze in Izegem woont, in de Pulobar. Het weekend na de bewuste avond voelde ze zich steeds slechter en op maandag 5 juni overleed ze na een hartaanval op de spoedafdeling van het ziekenhuis.

Na uitgebreid onderzoek bleek dat minstens één fles wodka uit Pulobar methanol bevatte. Burgemeester Bert Maertens (N-VA) besloot meteen om de zomerbar voor onbepaalde tijd te verzegelen. Sinds 15 juni staat de hotspot langs de Ambachtenstraat er dan ook erg verlaten bij.

Initiatiefnemers Frederik Stragier en Emmanuel Bekaert staan voor een raadsel hoe de methanol in hun flessen is terecht gekomen. "We werken immers samen met officiële merken en kunnen het ons gewoon niet permitteren om slechte drank te serveren",reageerden ze eerder al.

Donderdag 15 juni werd Pulobar door de burgemeester verzegeld.

Donderdag 15 juni werd Pulobar door de burgemeester verzegeld. © Frank Meurisse

Het parket West-Vlaanderen neemt sinds de start van het onderzoek de piste van illegaal gestookte drank echter serieus en ondertussen is ook een tweede slachtoffer bekend. Na het overlijden van Sarah hadden zich nog enkele mensen gemeld die zich eerder ziek voelden na hun bezoek aan de Pulobar. Eén vrouw vertoont na onderzoek ook sporen van methanol, gelukkig in minder zware vorm dan bij Sarah Palaisy. De dame in kwestie dronk champagne.

Opvallend is dat bij de productie van champagne geen methanol kan ontstaan, wat wel mogelijk is bij slecht gestookte sterke drank. Zo lijkt het eerder waarschijnlijk dat iemand bewust methanol in de dranken heeft gemengd. Waar - en door wie - dat zou gebeurd zijn, blijft echter koffiedik kijken.

Co-organisator Frederik Stragier is karig met commentaar. "Wij laten het gerecht haar werk doen, maar hopen uiteraard dat de waarheid zo snel mogelijk aan het licht komt. Dat is in het belang van iedereen die hierbij betrokken is." Deze week gonsde het ook van de geruchten dat beide initiatiefnemers in de cel zouden zitten, maar daar is niks van aan. Voorlopig is niemand aangehouden in deze zaak en blijft het onderzoek lopende.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!