Tweede arrestatie in Nederlands onderzoek naar mishandelde man uit Kortrijk

01/12/16 om 15:52 - Bijgewerkt om 15:51

De feiten speelden zich zondag 27 maart af tijdens een motorcrossevenement aan het Eurocircuit in Valkenswaard.

Tweede arrestatie in Nederlands onderzoek naar mishandelde man uit Kortrijk

In het onderzoek naar de zware mishandeling van een 30-jarige man uit Kortrijk in het Nederlandse Valkenswaard heeft de Nederlandse politie een tweede arrestatie verricht. De verdachte is een 22-jarige man uit Budel-Schoot, die dinsdag gearresteerd werd. Maandag was er al de arrestatie van een 16-jarige jongen uit Valkenswaard. De feiten speelden zich zondag 27 maart af tijdens een motorcrossevenement aan het Eurocircuit in Valkenswaard. De Belg liep indertijd levensgevaarlijke kwetsuren op.

De politie verdenkt de twintiger, net als de zestienjarige, van betrokkenheid bij de schermutseling. Wat zijn rol precies inhield, moet uit het verder onderzoek blijken. Hij zit opgesloten, zodat de recherche hem kan verhoren. De man uit Kortrijk en een vriend liepen die zondagavond rond 20 uur op een fietspad toen een scooterrijder passeerde. De Belg werd verrast en raakte per ongeluk het windscherm van de scooter, die aanvankelijk doorreed. De scooterrijder keerde nadien met enkele mannen terug, waarna een schermutseling ontstond en de situatie volledig uit de hand liep.

De Belg werd met twee schedelfracturen, hersenkneuzingen en een hersenbloeding naar het ziekenhuis overgebracht. Hij heeft aan de mishandeling blijvend hersenletsel overgehouden. De recherche in Nederland is er nog altijd van overtuigd dat er mensen zijn die precies weten wat er die zondagavond gebeurd is, maar daarover hun mond houden. Nieuwe arrestaties worden niet uitgesloten. Het slachtoffer is meteen op de hoogte gebracht van de tweede arrestatie.

(BELGA)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!