Twee voetbalsupporters veroordeeld na gevecht aan de schaatspiste in Oostende

Redactie KW

Twee supporters van voetbalclub KSC Lokeren zijn in de Brugse rechtbank veroordeeld voor hun aandeel in een vechtpartij aan de overdekte ijspiste op het Wapenplein in Oostende.

Op 26 december 2013 zakte een honderdtal supporters van KSC Lokeren na de zege tegen KV Oostende af naar de ijspiste. De bende ging luidruchtig tekeer en toen enkele tafels eraan moesten geloven, maakte medeorganisator S.L. foto’s met zijn smartphone en alarmeerde hij de politie. Enkele Lokeren-supporters kregen dit in de gaten en gingen ze S.L. te lijf. De politie kwam tussenbeide en nam de supporters mee naar buiten.

Stadionverbod

Toen S.L. naar huis ging, werd hij opnieuw geconfronteerd met twee Lokeren-supporters, G.D. (43) en T.B. (37). De twee versperden hem de weg en sloegen hem tegen de grond. Uiteindelijk kon S.L. wegvluchten in een apotheek. De man was door de feiten zes dagen arbeidsongeschikt. De rechter kende hem maandag een schadevergoeding van 1.000 euro toe. G.D. kreeg 100 uur werkstraf T.B. acht maanden celstraf met uitstel. Ze kregen allebei ook een stadionverbod van achttien maanden.

(AF