Twee verdachten vrij voor geweld in Westende om gestolen geld terug te krijgen

30/08/16 om 18:42 - Bijgewerkt om 18:42

De Brugse raadkamer heeft twee verdachten onder voorwaarden vrijgelaten voor slagen en verwondingen aan het adres van iemand die 25.000 euro zou gestolen hebben. Het slachtoffer liep in Westende bij een val van de trap een dubbele schedelbreuk op.

Twee verdachten vrij voor geweld in Westende om gestolen geld terug te krijgen

Een 46-jarige man uit het Brusselse zou 25.000 euro gestolen hebben van de moeder van Sabrina R. (38). Met een smoesje werd de man op 27 juli naar haar woning boven een café in Westende gelokt. Het is onduidelijk wat daar precies gebeurd is. Christophe H. (31), een vriend van R., gaf in eerste instantie toe dat hij een stroomstootwapen gebruikte, maar nu beweert de Koksijdenaar dat hij niet actief betrokken was. Volgens de verdachten viel het slachtoffer van de trap zonder daarbij geduwd te worden.

De zaak kwam ook op een merkwaardige manier aan het licht. Na de geweldplegingen vertelde het slachtoffer dat hij de resterende 22.000 euro van het gestolen geld in de brievenbus van een vriendin verstopt had. Toen dat bleek te kloppen, liet Sabrina R. aan de politie weten dat ze de som terug had. De bal ging aan het rollen toen de politie ter plaatse de verwondingen bij het slachtoffer opmerkte.

(Belga)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!