Twee verdachten uit Oostende vrijgelaten voor diefstal van lokfiets

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft twee Oostendenaars vrijgelaten in het onderzoek naar de diefstal van een lokfiets van de Oostendse politie. Beide verdachten ontkennen hun betrokkenheid. Michel B. (48) blijft in de praktijk wel in de cel door zijn veroordeling tot 37 maanden effectief voor een reeks andere fietsdiefstallen.

Michel B. en Jerry L. (39) werden in de nacht van zondag 10 op maandag 11 september ingerekend door de politie van Oostende. Die betrapping stond in de sterren geschreven, want de verdachten waren in het bezit van de lokfiets van de politie. Die lokfietsen zijn uitgerust met een GPS-volgsysteem, waardoor de politie ze steeds kan traceren. In totaal werd de lokfiets op korte tijd drie keer gestolen.

Vooral Michel B. was absoluut niet aan zijn proefstuk toe. De Oostendenaar werd recent voor een reeks fietsdiefstallen veroordeeld tot een effectieve celstraf van 37 maanden. Op zijn proces had hij een opvallende uitleg klaar. “Ik heb die fietsen gewoon gevonden. Er is een verschil tussen stelen en een fiets meenemen die open staat.” In 2016 kreeg B. al drie jaar cel voor een overval en schuldig verzuim bij een dodelijke overdosis. Na die overval vluchtte B. notabene weg met een gestolen mountainbike. Deze keer werd de gestolen fiets aangetroffen op het appartement van Jerry L., die de feiten eveneens ontkent. L. werd op een vorige zitting al vrijgelaten door de raadkamer. Dinsdagochtend werd beslist dat ook Michel B. in dit dossier niet langer in de cel moet blijven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier