Twee verdachten uit Moorslede blijven aangehouden in moordzaak Dadizele

26/08/16 om 10:22 - Bijgewerkt om 11:59

De raadkamer van Ieper heeft vrijdagvoormiddag de aanhouding van Tom K. en Leander W. uit Moorslede verlengd. Ze worden verdacht van betrokkenheid in het moorddossier van Dadizele.

Twee verdachten uit Moorslede blijven aangehouden in moordzaak Dadizele

In de wandelgangen viel ook te horen dat het effectief om een mislukte drugsdeal ging, weliswaar om een al bij al bescheiden deal van cannabis. Meester Steven Henderickx, die de belangen van Tom K. verdedigt, liet dan weer optekenen dat hij het bijzonder spijtig vindt dat twee andere verdachten uit Antwerpen al weer op vrije voeten werden gesteld. "Een slechte beslissing", noemde hij het. Hij is sowieso niet te spreken over de manier waarop het onderzoek wordt gevoerd. "Men wil nu koste wat het koste weten wie de schutter is, terwijl er niet wordt onderzocht hoe de feiten zijn gebeurd, of waarom. Het is trouwens ook erg jammer dat we via de pers moeten vernemen dat er een spoor van vals geld wordt onderzocht. Daarover stak niets in het dossier."

Dezelfde tattoo

Volgens de twee Antwerpenaren, die eerder zijn vrijgelaten, had de schutter een tattoo op een arm. Deze verklaring maakt het de speurders ietsje gecompliceerd in hun zoektocht naar de echte doder. Drie van de vier jonge kerels, die momenteel nog in de cel zitten, hebben een tattoo. Op de koop toe zijn het drie identieke tattoos. De afbeelding is een teken van een soort broederschap onder hen in het fitnessmilieu.

Volgens meester Steven Henderickx, raadsman van Tom K., lopen er nog kerels uit dat milieu met een identieke tattoo rond. Nog volgens meester Henderickx werd zijn cliënt erin geluisd. Een van hun vrienden bazuinde in de dagen kort na de doodslag op Elias Keegan rond dat Tom K., Leander W. , beiden uit Moorslede, en Glenn 'Sven' V. uit Menen "erbij waren". Nog volgens zijn advocaat heeft Tom K. tijdens zijn verklaring kort na zijn arrestatie vorige zondag gezegd dat hij niet van de partij was. Tom K. werd toen de allereerste keer verhoord. Sindsdien is dat niet meer gebeurrd. "Het gerecht moet er hoogdringend ernstig werk van maken om zijn verklaring te toetsen," aldus meester Henderickx.

Ware toedracht

Carl Defuster, advocaat van Leander W., was kariger met commentaar. "Mijn cliënt is bereid om mee te werken aan het onderzoek. Hij hoopt dat de ware toedracht snel aan het licht mag komen."

Er blijven intussen nog altijd vier verdachten in de cel. Het parket onthoudt zich van verdere communicatie in het dossier.

(JPT/FJA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!