Twee verdachten staan terecht voor dodelijk heroïneshot in Brugge

01/09/16 om 15:56 - Bijgewerkt om 15:56

Voor de Brugse strafrechter is de zaak ingeleid van man die in oktober 2015 in Brugge bezweek door een overdosis heroïne en vloeibare xtc. Kurt D. (47) gaf toe dat hij het fatale shot plaatste bij de 61-jarige drugsdode, omdat het slachtoffer zelf niet wist hoe dat moest.

Twee verdachten staan terecht voor dodelijk heroïneshot in Brugge

Op 7 oktober 2015 werd het levenloze lichaam van Paul P. in zijn woning in de Vondelstraat aangetroffen. In eerste instantie oordeelde de MUG-arts dat het om een natuurlijk overlijden ging. Maar het OCMW wist van de drugproblematiek van het slachtoffer en plaatste vraagtekens bij zijn plotse dood. Daarom werd alsnog een onderzoek gestart.

Op de dag van de begrafenis kreeg Kurt D. wroeging. Hij trok naar de politie en vertelde dat hij een fataal shot heroïne plaatste bij het slachtoffer. D. ontkende wel dat hij de leverancier is van de drugs. Enkele maanden later werd Julien V. als mogelijke leverancier aangehouden. Ook hij moet zich nu voor de correctionele rechtbank verantwoorden voor zijn rol in de overdosis van de zestiger.

De zaak zal gepleit worden op de zitting van 5 januari 2017.

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!