Twee verdachten in de cel voor dodelijke overdosis in Oostende

Redactie KW

Twee verdachten zitten in de cel voor hun rol in de dodelijke overdosis van een 32-jarige vrouw uit Oostende. Het slachtoffer bezweek aan een overdosis van de sterke pijnstiller fentanyl, meldt de Brugse afdeling van het parket West-Vlaanderen.

Het levenloze lichaam van het slachtoffer werd op maandag 9 april aangetroffen in een kraakpand in het centrum van Oostende. Het is niet duidelijk wanneer F.V. precies om het leven is gekomen. Toxicologisch onderzoek heeft ondertussen uitgewezen dat de vrouw bezweken is aan een overdosis fentanyl. Dat is een bestanddeel van de pijnstillende pleister Durogesic. Die krachtige pijnstiller dient om ernstige, langdurige pijn te behandelen en kan enkel op doktersvoorschrift verkregen worden.

Vermoedelijk heeft het slachtoffer de fentanyl van de pleisters gewreven en dan op zilverpapier verhit. De vrijgekomen gassen worden dan geïnhaleerd. Die methode is vergelijkbaar met het zogenaamde chinezen van heroïne.

In het onderzoek naar de feiten werd op 11 april al een 30-jarige Oostendenaar aangehouden door de onderzoeksrechter. De aanhouding van Mike D. werd door de raadkamer met een maand verlengd. Ondertussen zit ook een tweede verdachte in de cel. Beide verdachten uit het Oostendse heroïnemilieu worden verdacht van schuldig verzuim en van het afleveren van verdovende middelen met de dood tot gevolg.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier