Twee verdachten blijven in cel voor geweld om gestolen geld terug te krijgen

02/08/16 om 15:14 - Bijgewerkt om 15:14

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van twee verdachten met een maand verlengd voor slagen en verwondingen op iemand die 25.000 euro zou gestolen hebben.

Twee verdachten blijven in cel voor geweld om gestolen geld terug te krijgen

Het slachtoffer liep in Westende bij een val van de trap een dubbele schedelbreuk op.

De 46-jarige man uit het Brusselse zou 25.000 euro gestolen hebben van de moeder van Sabrina R. (38). Met een smoesje werd die man op 27 juli naar haar woning boven een café in Westende gelokt. Het is onduidelijk wat daar precies gebeurd is. Christophe H. (31), een vriend van R., gaf in eerste instantie toe, dat hij een stroomstootwapen gebruikte. Daarna zou het slachtoffer van de trap gevallen zijn. Sabrina R. pleitte haar kennis echter vrij en verklaarde dat er nog een andere man bij de feiten betrokken was.

Op de zitting van de raadkamer kwam Christophe H. op zijn bekentenissen terug. De Koksijdenaar beweert nu dat hij onder bedreiging van een andere verdachte bekende. Naar eigen zeggen zat hij tijdens de feiten gewoon op het terras van het café. Een confrontatie zal meer duidelijkheid moeten brengen.

De zaak kwam ook op een merkwaardige manier aan het licht. Na de geweldplegingen vertelde het slachtoffer dat hij de resterende 22.000 euro van het gestolen geld in de brievenbus van een vriendin verstopt had. Toen dat bleek te kloppen, liet Sabrina R. aan de politie weten dat ze de som terug had. De bal ging aan het rollen, toen de politie ter plaatse de verwondingen bij het slachtoffer opmerkte.

(BELGA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!