Twee verdachten aangehouden voor bomalarm in station Kortrijk

Redactie KW

Het gaat om twee Fransen uit Roubaix.

Er zullen twee verdachten voor de onderzoeksrechter geleid worden voor het dreigen met een aanslag in het station van Kortrijk. Het gaat om Rabah A. en Naceur K., allebei uit Roubaix. De ene verdachte riep ‘tout va péter ici’, de andere ‘terroriste, terroriste’.

In eerste instantie ontkenden de mannen dat ze elkaar kenden, maar dat werd tegengesproken door de camerabeelden. Uiteindelijk legden ze een warrige verklaring af. Het komt erop neer dat ze ontkennen dat ze kwade bedoelingen hadden. Zo beweert de ene dat ‘tout va péter dans ma tête’ gewoon betrekking had op persoonlijke problemen met zijn vriendin.

Aangehouden

Donderdagnamiddag zijn de twee verdachten aangehouden door de onderzoeksrechter. Ondertussen hebben ze ook gelijkaardige feiten in het station van Doornik bekend. Enkele weken geleden hebben ze daar onder andere “Allah akbar” geroepen.

Het station van Kortrijk werd woensdag een tijdlang ontruimd, tijdens een persconferentie over fietsdiefstallen die er net op dat moment aan de gang was.

(Foto NSK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier