Twee Roemenen aangehouden op verdenking van brandstofdiefstal in Zeebrugge

Redactie KW

Tijdens een patrouille in de achterhaven van Zeebrugge bemerkte de Scheepvaartpolitie van Zeebrugge donderdagavond twee trekkers en een personenvoertuig.

Zij stelden vast dat twee personen diesel uit de tank van de vrachtwagen aan het overladen waren in bidons. Beide personen werden gearresteerd, alsook een derde persoon die op een stapelbed in de vrachtwagen lag.

Vandaag werden de twee personen die eerst werden gearresteerd, door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van loondiefstal ten nadele van de werkgever. Het gaat over twee Roemeense onderdanen A.C. (25 jaar) en C.L. (24 jaar).

“Het gebeurt wel meer dat vrachtwagenchauffeurs, uit ontevredenheid of uit geldgewin, brandstof stelen ten nadele van hun werkgever, en die brandstof dan verder verkopen. Dergelijke feiten doen zich voor in de achterhaven of in straatjes waar men hoopt niet gecontroleerd te worden. Vandaar dat de Scheepvaartpolitie haar patrouilles overal inzet, ook in deze regio’s”, aldus procureur Frank Demeester.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier